Meeste stemmen gelden gaat niet op bij eerste selectie Hoornse Initiatievenmarkt

8 oktober 2021 10:31
Hoornse Initiatievenmarkt

Afgelopen maand konden de inwoners van Hoorn bij het platform Voor Een Mooie Stad een initiatief aanmelden voor de Hoornse Initiatievenmarkt. “30 initiatieven zijn aangemeld,” laat Rob Bennis van het platform weten. “De gemeenteraad wil zo graag op een vernieuwende manier initiatieven ophalen uit de samenleving.”

Er zijn een aantal criteria waar een initiatief aan moet voldoen. “Het moet uit de Hoornse samenleving komen en het algemeen belang dienen.” Een aantal ambtenaren, raadsleden en wethouders hebben de initiatieven beoordeeld. “Er is gekeken welke initiatieven gepresenteerd kunnen worden op de Hoornse Initiatievenmarkt.

Soms is een andere route nodig

Voor de initiatieven die hier niet voor in aanmerking komen hebben we gekeken naar de beste route om het te laten slagen. Soms is een andere route nodig. En soms zit iets al in de pijplijn en gaat het al gerealiseerd worden.” Opvallend veel initiatieven hadden te maken met street art. “Ook initiatieven over deelauto’s en gratis vervoer met elektrische auto’s vanuit de haven.”

Acht initiatieven geselecteerd

Woensdag 13 oktober zijn acht initiatieven uitgenodigd om te komen presenteren voor de gemeenteraad. 28 oktober wordt bekendgemaakt welke initiatieven zij hebben geselecteerd. “Maar ook het publiek kan een initiatief kiezen door te stemmen op vooreenmooiestad.nl.” Voor de keuze van de acht initiatieven die mogen presenteren is het aantal stemmen niet doorslaggevend geweest. “Er is gekeken naar initiatieven die snel te realiseren zijn. Sommige ideeën zijn gewoon heel complex waar de provincie of zelfs Den Haag voor nodig is.”

Iedereen is woensdag 13 oktober vanaf 19.00 welkom in sportzaal de Grote Beer in de Hoornse wijk Grote Waal om de presentaties van de acht geselecteerde initiatieven te komen bekijken.

Uitzending – 7 oktober 2021

Woensdag 13 oktober zijn acht initiatieven uitgenodigd om te komen presenteren voor de gemeenteraad op de Hoornse Initiatievenmarkt. Beluister het interview met Rob Bennis hierover.

Meeste stemmen gelden niet bij eerste selectie Hoornse Initiatievenmarkt

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405