Merik Spitteler brengt eerste nummer in hedendaagse style uit

20 mei 2020 21:30

De in Bovenkarspel opgegroeide Merik Spitteler bracht deze week zijn nieuwe nummer ‘Never Alone’ uit. Zijn eerste single in de wat meer hedendaagse muziek.

“Ik maakte eigenlijk toen ik heel jong was al moderne muziek”, vertelt Merik. Toch is dit zijn eerste nummer binnen deze style. Wel bracht hij eerder zijn debuutalbum ‘The Year Of The Dragon’ uit. Een album met meer 80s style nummers. “Dat album is in een bepaalde periode gemaakt. Ik zat toen niet zo lekker in mijn vel”, vertelt hij. Dit nieuwe nummer is meer ‘de happyside’, zoals hij het zelf noemt. Hij heeft ‘Never Alone’ zelf geschreven en geproduceerd.

Nieuwe single

Merik heeft een voorliefde voor elektronische muziek. Dat is ook terug te horen in de nieuwe single. Die voorliefde heeft hij al van jongs af aan. Toen hij een jaar of 12 was, zat hij in een bandje. “Uren en dagen waren we aan het jammen met effecten en sounds en dergelijken. Tegenwoordig zou die muziek het labeltje house of dance hebben gekregen”, vertelt hij.

‘Never Alone’ luisteren kan hier.

Merik Spitteler

Merik is geboren in Amsterdam en groeide op in Bovenkarspel. Hij was nog een kleine jongen toen hij een liefde kreeg voor ockmuziek. “Als jong jochie hoorde ik ‘Child in Time’ van Deep Purple. Dat begon met een mooi orgeltje. Ik was meteen verkocht gewoon. Ik vond het geweldig”, vertelt Merik. Sinds de middelbare school speelt hij in verschillende bands, onder andere met onze Muzikale Held van West-Friesland Menno Bruin. Binnen de verschillende bands kwam hij meer in aanraking met popmuziek.

In 2019 haalde Merik zijn examen voor de opleiding sound engineer/producer. Hij heeft daar veel nieuwe ervaring opgedaan. “Het is een opleiding waarbij alle facetten van het engineren voorbij komen”, vertelt hij. Het volgen van deze opleiding heeft er bij hem ook voor gezorgd dat hij zich momenteel weer meer richt op de wat meer moderne muziek.

Meer over Merik Spitteler vind je hier.

Nieuwe plannen

We kunnen van Merik zeker meer muziek gaan verwachten binnen deze moderne style. Merik: “Ik heb alweer wat muziek op de plank liggen waar ik mee bezig ben. Het is zeker de bedoeling om dit jaar nog een paar nummers uit te brengen.”

Foto: Monique Belier

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405