Met Oranjecomité De Weere vier je Koningsdag in de hele regio

27 april 2021 20:00

Toch aan leuke activiteiten meedoen ondanks alle maatregelen, dat lukte op veel plekken in de regio vandaag. Maar bij het Oranjecomité De Weere vierde je letterlijk Koningsdag in de hele regio dankzij de Puzzelritten die ze hebben uitgezet. Verslaggever Sander Huisman ging op pad met zijn radiocollega Harold Boldewijn om de autovariant van de puzzelrit te rijden. 

Waarnemend burgemeester Wim Groeneweg van Opmeer had de vlag al gehesen en zachtjes meegezongen met het Wilhelmus toen Sander en Harold in De Weere aankwamen. Bij het startpunt van de puzzelrit bij Café ’t Centrum was het wat drukker dan je zou verwachten, maar volgens de burgemeester werd er genoeg afstand gehouden.

Artikel gaat verder onder de foto

Koningsdag 2021 Op Pad

Harold en Sander rijden de puzzelrit en moeten tegelijkertijd vragen beantwoorden. Er zijn verschillende vragen, waardoor de heren soms letterlijk en figuurlijk de weg kwijt raken. Bij een boerderij in de Baarsdorpermeer treffen ze verschillende mensen die ook met de puzzelrit bezig zijn.

De conclusie van Harold als de heren de puzzelrit voortijdig afbreken is oprecht: ze hebben door een mooie omgeving gereden, het is een leuke bezigheid op Koningsdag, maar het vervangt niet de festiviteiten die er normaal op Koningsdag worden gehouden.

Bekijk alle afleveringen van Sander Op Pad in West-Friesland

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405