Michiel Pijl herbenoemd als burgemeester van Drechterland

28 september 2021 05:38

Michiel Pijl van de gemeente Drechterland blijft nog zeker zes jaar burgemeester. Daar stemde de gemeenteraad gisteren unaniem mee in. De burgemeester zelf vindt het een grote eer dat hij mag aanblijven. 

Er was een onafhankelijke vertrouwenscommissie die de herbenoeming voorbereidde. Zij hielden onder meer rekening met een profielschets voor een burgemeester die is opgesteld in 2015. Deze commissie vond dat Pijl de afgelopen jaren “bij uitoefening van het ambt voldoende invulling heeft gegeven aan het geldende profiel.”

‘In de handen knijpen’

Er werd unaniem besloten om Michiel Pijl opnieuw te benoemen tot burgemeester van Drechterland. “De commissie is blij met onze burgemeester”, laat commissievoorzitter Wagenaar weten. Wagenaar vindt dat Drechterland “in de handen mag knijpen” met Pijl. “Mooi dat hij voor een nieuwe termijn gaat.”

CDA’er Michiel Pijl (42) viel eerder op omdat hij één van de jongste burgemeesters van Nederland was. Hij is sinds 23 maart 2016 burgemeester van Drechterland, destijds werd hij dus benoemd op 37-jarige leeftijd.

‘Grote eer’

De burgemeester is zelf ook trots op zijn herbenoeming. “Ik dank de gemeenteraad voor het vertrouwen en zie het als een grote eer om burgemeester van Drechterland te mogen blijven. Ik kijk ernaar uit om ook de komende jaren aan de slag te gaan, met én voor de inwoners van Drechterland.”

Pijls nieuwe termijn gaat op 23 maart 2022 in. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405