Mijntje B. krijgt in hoger beroep alsnog bijna 18 jaar voor moord op Martin Griep

14 juni 2024 14:40
Bron: Familie Martin Griep

De Hoornse Mijntje B. is in hoger beroep veroordeeld tot 17 jaar en 8 maanden cel. Eerder werd ze veroordeeld tot 18 jaar cel voor de moord op haar echtgenoot Martin Griep uit Zwaag. Marcus P., haar 62-jarige huisvriend, is veroordeeld tot 7 jaar en 8 maanden voor medeplichtigheid aan de moord. Dat is ruim twee jaar minder dan hij eerder opgelegd had gekregen.

Het Hof ziet het als bewezen dat Mijntje B. haar echtgenoot, waarmee ze in scheiding lag, in koelen bloede heeft doodgeschoten. Volgens het Hof had Mijntje B. de moord al lange tijd voorbereid. De straf voor Mijntje B. was in het hoger beroep gelijk aan de eis. Maar er zijn vier maanden van de eis afgehaald omdat de redelijke termijn waarop het hoger beroep voor had moeten komen met veertien maanden is overschreden. 

Medeplichtigheid

Huisvriend Marcus P. is volgens het arrest niet schuldig aan het medeplegen van moord, maar wel aan medeplichtigheid. Hij heeft Mijntje B. onder meer aan een pistool geholpen, na de moord hielp hij haar met het wegmaken van het wapen en de kleding die Mijntje B. tijdens de moord droeg. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844