Miniatuur-versie kerkje Twisk dient als ideeënbus

5 mei 2021 13:36

TWISK – Een moderne metalen brievenbus past niet bij de charme van de Doopsgezinde kerk de Twisker Vermaning. Dus stelden vrijwilligers van de Doopsgezinde Gemeente Twisk-Abbekerk voor een alternatief te maken: ze bouwden een eigen, miniatuur versie van de kerk, die niet alleen als brievenbus maar zelfs ook als ideeënbus dient.

De beheerders van de Vermaning in Twisk gingen met pensioen en de oude pastorie waar de beheerders woonden werd verkocht. De post die voor de Doopsgezinde Gemeente Twisk-Abbekerk voorheen bij de pastorie binnenkwam moest nu in een nieuwe metalen brievenbus voor de kerk worden gedeponeerd. 

“Het is een prachtig plaatje onze Vermaning, jammer zo’n metalen brievenbus.” concludeert Tineke Voswijk met een aantal vrijwilligers van de Doopsgezinden in Twisk. Ze benadert bestuursvoorzitter Jan Vrugt die akkoord gaat met een origineel ontwerp voor een brieven- en ideeënbus voor de kerk. Het moet een miniatuur-versie worden van de Twisker Vermaning zelf.

Artikel gaat verder onder de foto.

Brievenbus ideeënbus Kerk Twist

“Ik wist dat onze vrijwilliger John dit wel kon maken” herrinert Voswijk zich. John Balvert is als vrijwilliger aan de kerk verbonden, maar kerkt zelf niet bij de Doopsgezinden. “Ze zochten iemand om klusjes te doen, ze zijn zelf niet zo handig” grapt Balvert in bijzijn van bestuursvoorzitter Jan Vrugt. “We hopen op ideeën van alle dorpsgenoten, niet alleen van gemeenteleden” verklaart Vrugt, die daarmee hoopt dat de kerk een centralere plek in het dorp kan innemen als het gaat om kleinschalige evenementen. “We hebben natuurlijk ook een dorpshuis, die willen we niet vervangen, maar alle ideeën voor waar we de kerk voor kunnen gebruiken zijn van harte welkom.”

Bekijk de ideeënbus en het interview in onderstaande video:

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405