Mirjam Kaijer krijgt erkenning voor strijd tegen onverklaarde gezondheidsklachten bij vrouwen

31 januari 2023 15:00

Mirjam Kaijer uit Hoogwoud pleit al jaren voor meer onderzoek in de gezondheidszorg voor vrouwen. Door haar inzet voor dit onderwerp is zij eerder deze maand beloond met een ‘Vrouw in de media award, in de provincie Noord-Holland. Met deze zege is zij ook in de race voor de landelijke award. Een prijs die volgens Kaijer bij draagt aan nog meer aandacht voor het onderwerp.

“Ik zou graag willen winnen voor de vrouwen met een onverklaarde gezondheidsklachten die nog steeds zoekende zijn”, vertelt Kraijer in de uitzending bij WEEFF. Ze schreef het boek ‘Ik ben geen man’ en richtte de stichting Voices for Women op. Dit om vrouwen een stem te geven die te maken kregen met verkeerd gestelde diagnoses, onjuiste behandelingen en daardoor onverklaarbare klachten.

“Vrouwen leven langer dan mannen, maar het aantal levensjaren in goede gezondheid is minder”. 

Mirjam Kaijer

Zelf worstelde Kaijer ook met onverklaarde gezondheidsklachten. Het bleek uiteindelijk een goedaardige tumor te zijn. “Ik heb een diagnose en voel mij weer hartstikke goed”. De operatie bracht het risico mee om haar stem te verliezen. Toen dit niet het geval was besloot Kaijer haar stem te gebruiken om op te komen voor vrouwen met onverklaarde gezondheidsklachten. Zo startte ze onder andere een meldpunt voor vrouwen in deze situatie en daardoor kon ze een petitie, die meer dan 41.000 keer werd ondertekend, overhandigen aan zorgminister Ernst Kuipers.

In de uitzending riep Kaijer op om te stemmen voor de landelijke verkiezing, zodat er meer aandacht komt voor het onderwerp. Luister hieronder het hele interview terug.

Uitzending – 30 januari 2023

Mirjam Kaijer uit Hoogwoud pleit al jaren voor meer onderzoek in de gezondheidszorg voor vrouwen. Door haar inzet voor dit onderwerp is zij eerder deze maand beloond met een 'Vrouw in de media award', in de provincie Noord-Holland. Met deze zegen is zij ook in de race voor de landelijke award. Een prijs die volgens Kaijer bij draagt aan nog meer aandacht voor het onderwerp.

Mirjam Kaijer over de strijdt voor meer onderzoek in de gezondheidszorg voor vrouwen

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405