Mislukt NK Omnium voor baanwielrenner Yoeri Havik

14 februari 2022 16:42

Als grote favoriet verscheen Yoeri Havik uit Avenhorn zondag aan de start van het NK Omnium. Na drie van de vier onderdelen ging hij samen met Vincent Hoppezak aan de leiding. In het laatste onderdeel ging het mis voor Havik en kelderde hij naar de vierde plaats.

“Het ging niet zoals gepland. De eerste twee onderdelen won ik vrij overtuigend. Dan is het vervolgens best lastig om zo’n puntenkoers naar je hand te zetten”, sprak Havik na afloop. “Het is mijn eerste overwinning bij de elite. Ik heb nog nooit de rood-wit-blauwe kampioenstrui gepakt dus daar ben ik blii mee”, zei winnaar Vincent Hoppezak na afloop.

“De familie van Amy wil ook dat wij gewoon fietsen met zijn allen en dat proberen wij hier te doen”

baanwielrenner yoeri havik

NH Sport was zondag aanwezig in het Sportpaleis in Alkmaar en volgde Havik de hele middag. De Noord-Hollander vertelde dat hij graag op de Spelen van Parijs in 2024 het Omnium voor Nederland wil rijden.

Ook sprak hij over Amy Pieters. Havik was eind december op trainingskamp in Spanje met onder andere Pieters. Daar kwam de renster zwaar ten val en sindsdien wordt ze in een kunstmatige coma gehouden.  “Er is niets te melden en dat is heel frustrerend. Tegelijkertijd moet je doorgaan en de familie van Amy wil ook dat wij gewoon fietsen met zijn allen en dat proberen wij hier te doen”, vertelt Havik.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405