‘Mister Lingo’ François Boulangé op 67-jarige leeftijd overleden

13 september 2021 13:08

François Boulangé, jarenlang presentator van het populaire televisiespelletje Lingo, is vanmorgen op 67-jarige leeftijd overleden. Hij leed de afgelopen maanden aan kanker.

De oud-presentator begon in 1988 in de televisiewereld, waar hij spelletjes bedacht voor het Tros-programma Triviant. Een jaar later werd Boulangé regisseur van het programma Boggle en was hij bij de start betrokken als eindredacteur van Lingo.

Toen Robert ten Brink als presentator van dat programma stopte werd François Boulangé gevraagd om een screentest te doen, omdat hij Ten Brink tijdens de repetities goed kon vervangen. In 1992 werd hij presentator van het programma. Dit deed hij tot 2000, toen het programma van de VARA naar de TROS overstapte.

François Boulangé werd geboren in Elst. Later groeide hij op in Enkhuizen en Amstelveen. De laatste jaren woonde Boulangé in Haarlem. Niet alleen was hij presentator, ook had Boulangé een eigen productiebedrijf: Boldface Produkties. Hiermee ontwikkelde hij sinds 1988 televisieprogramma’s. Sinds 2007 had hij met enkele partners een videoproductiebedrijf dat gericht is op internet.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844