Moederdag: West-Friezen blij met hun moeder

10 mei 2024 20:36
Bron: WEEFF

Aankomende zondag is het Moederdag. Een dag waarop moeders vaak worden verwend met knutselwerkjes en ontbijt op bed, maar hoe zit dat in West-Friesland? Wij gingen de straat op in Hoorn om aan de West-Friezen moeders te vragen wat Moederdag voor ze betekent.

De ene moeder heeft er niets mee, terwijl de andere uitkijkt naar Moederdag. “Ik vind het belangrijk om Moederdag te vieren, om zo tijd met elkaar door te brengen”, vertelt een moeder in de winkelstraat op de Grote Noord. Het blijft natuurlijk een verrassing waar de kinderen mee komen aanzetten. “Ik ga mijn moeder zeker verwennen, maar vertel nog niet wat”, vertelt een jongen, terwijl zijn moeder trots toekijkt.

De tekst gaat verder.

Het ontstaan van Moederdag

Het idee voor moederdag kwam van Anna Javris, zij wilde graag de wens van haar moeder laten uitkomen, namelijk: Een dag om het goede werk van moeders te herdenken. In 1907 werd in de VS de eerste moederdag gevierd en 1914 verklaarde de president elke tweede zondag van mei tot moederdag. In 1925 is Moederdag vanuit Amerika overgewaaid naar Nederland. Sindsdien staan wij op deze dag stil bij wat moeders allemaal doen voor hun kroost.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844