Mogelijke schietpartij station Obdam, treinverkeer stilgelegd

23 oktober 2023 19:12
Bron: RVP Media

Het treinverkeer tussen Heerhugowaard en Hoorn heeft korte tijd stilgelegen vanwege een mogelijke schietpartij. Een woordvoerder van de politie laat weten dat een automobilist de macht over het stuur verloor na een of meerdere knallen en dat dit mogelijk door kogels veroorzaakt is. De politie doet op dit moment onderzoek. 

Schietpartij

Over wat er zich op de Stationsweg bij Obdam vanavond precies heeft afgespeeld, is nog veel onduidelijk. Een woordvoerder van de politie vertelt: “Een automobilist hoorde een of meerdere knallen, waarna deze persoon de macht over het stuur verloor.” Meerdere omstanders maakten vlak daarna melding van een schietpartij. Daarbij zou een mogelijke verdachte in een trein zijn gevlucht. “Daarom heeft het treinverkeer korte tijd stilgelegen.”

Geen gewonden 

De politie doet op dit moment onderzoek naar wat zich heeft afgespeeld, en kan omwille daarvan nog geen verdere mededelingen doen. Wel laat een woordvoerder weten dat er op dit moment nog geen verdachte is aangehouden, of in beeld is. Er raakte bij de mogelijke schietpartij niemand gewond. Het treinverkeer rondom het station van Obdam is een halfuur later, rond 18.35 uur, weer hervat volgens dienstregeling. 

Schietpartij

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844