Monteur zwaargewond in Grootebroek, hulpdiensten rukken massaal uit

3 februari 2022 12:41

Een monteur is donderdagmiddag rond 12.00 uur zwaargewond geraakt. Dat bevestigt de politie aan NH Nieuws/WEEFF. Tijdens het werk raakte de arm van de man bekneld onder een as van een vuilniswagen van GP Groot.

As ingezakt op monteur

Het ongeluk gebeurde toen een as inzakte op de monteur, die onder de vuilniswagen bezig was met een storing, omdat er een luchtslang kapot zou zijn. Toen de man een kijkje ging nemen, klapte er nog een luchtslang, waarna de vuilniswagen omlaag zakte.

Hij kwam vast te zitten tussen de achterwielen en kon zichzelf er niet meer onderuit wurmen, aldus een woordvoerder van de politie.

Meteen werd groot alarm geslagen en kwamen brandweer, politie en ambulances naar het adres aan De Middend in Grootebroek, tegenover de Action. De brandweer is ter plaatse om de monteur onder de vuilniswagen vandaan te krijgen.

Monteur bevrijd

De monteur is inmiddels bevrijd. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Een traumateam van de traumahelikopter was ook ter plaatse om assistentie te verlenen.  Omdat de verwondingen aan zijn hand achteraf dusdanig meevielen, hoefde de helikopter uiteindelijk niet ingezet te worden. 

Demontage vuilniswagen in Grootebroek

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405