Mooiste lampion voor Luuk en Nikki: ‘kleuren-vogel, je mag zelf weten wie je wil zijn’

12 november 2021 10:59

Er kwamen dit jaar weer genoeg prachtige zelfgeknutselde lampionnen langs de deuren: van versierde melkpakken tot schaapjes gemaakt van watten. Extra lastig om de ‘mooiste’ lampion uit te kiezen. Toch staken er twee kandidaten uit Grootebroek met ‘kop en schouder bovenuit’. Waaronder de kleurenvogel van Luuk, met alle kleuren van de regenboog. “Ik heb deze gemaakt, omdat je zelf mag weten wie je wil zijn. Ik was eerst een meisje, maar wilde graag een jongen zijn”, vertelt hij trots. 

Prijswinnaars mooiste lampion Noord-Holland 2021

Als de verslaggever van NH Radio vanmorgen aanbelt bij de prijswinnaars, gaat de deur al snel open. “We wisten dat de deurbel zou gaan. Wij hadden onze lampion opgestuurd”, vertelt Luuk. “En we hebben misschien een prijs gewonnen”, voegt zijn zusje Nikki eraan toe.

Vol trots laten ze de lampion zien aan verslaggever Samanta. Ook langs de deuren kregen broer en zus vaak te horen dat ze een hele mooie lampion hadden gemaakt. “Kijk, dit is de mijne”, vertelt Luuk, terwijl hij zijn vogel omhoog houdt. Nikki vertelt opgewekt: “Dit is een smiley”. 

‘Wil graag jongen zijn’

De vogel van Luuk heeft alle kleuren van de regenboog en ziet er echt uit als een kunstwerk. “Ik heb deze gemaakt, omdat je zelf mag weten wie je wil zijn. Ik was eerst een meisje, maar wilde graag een jongen zijn. Dat is heel kort nog zo.” Soms ‘gissen’ klasgenoten wel wat, vertelt hij, maar ‘het gaat heel goed’.

“Als het veel spannender moet zijn, dan moet je gewoon je ogen dichtdoen”

Luuk – winnaar mooiste lampion

Hij wist het al veel langer dat hij een jongen wilde zijn, vertelt hij. “Mensen zagen het niet aan de deur.” Luuk vindt het fijn als jongen: “Ja, ik ben blij.”

Heel veel snoep en chips

Binnen weten Luuk en Nikki nog niet wat de grote prijs is. “Als het veel spannender moet zijn, dan moet je gewoon je ogen dichtdoen”, zegt Luuk enthousiast. Met de ogen dicht worden de winnaars verrast: “Oh, het is zo mooi!”, zegt hij vol bewondering. “Mooi, een pet!”, voegt Nikki toe. 

In totaal krijgen zij negen kilo snoep. Zelf hadden ze het eigen opgehaalde snoep niet gewogen: ‘alleen maar geteld’. In koor zingen ze nog één keer ‘Sint-Maarten Mik Mak’. 

Prijs mooiste lampion 2021

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405