Motor van zeiljacht slaat op hol, twee opvarenden gered van Markermeer

24 april 2023 13:34
Bron: Reddingstation Wijdenes

De hulpdiensten van Reddingstation Wijdenes moesten gisteren uitrukken voor een zeiljacht met problemen op het Markermeer. De motor van het schip was volgens de reddingsdienst op hol geslagen, waardoor de twee opvarenden niet verder konden varen. Zij zijn meegenomen naar de haven van Hoorn.

De twee opvarenden van het zeiljacht hadden hun schip nog niet zo lang geleden gekocht, en wilden varen van Enkhuizen naar Amsterdam varen, om uiteindelijk uit te komen in Westknollendam. Tijdens hun vaartocht raakten ze in de problemen, door een op hol geslagen motor. Dit gebeurde rond 19.50 uur, op een paar kilometer van de haven in Wijdenes.

De tekst gaat verder onder deze video:

Volgens het reddingstation sloeg de paniek toe bij de opvarenden. Ze hadden meerdere pogingen nodig om de brandstoftoevoer naar de motor te stoppen. Het weer werkte door de vele regen ook niet mee.

Weggesleept

Nadat een medewerker van het reddingstation Wijdenes aan boord van het zeiljacht kwam kon het schip weggesleept worden. Deze is meegenomen naar de haven van Hoorn. Het is niet bekend hoe het met de twee opvarenden gaat.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844