Motorcoureur Rob Hartog stapt over naar het zware werk: “Drie seconden sneller”

18 april 2022 16:36

Voor motorcoureur Rob Hartog begint in mei het seizoen. In dit nieuwe motorjaar is de dertigjarige Enkhuizer actief in de IDM Superbike. Hij rijdt dan op een 1000 cc motor. “Nu ben ik zo’n drie seconden sneller op een rondje en dat is ontzettend veel”.

“Ik heb fors meer vermogen, haal hogere snelheden en het vergt een andere rijstijl”, vertelt een enthousiaste Hartog. Vorig seizoen reed de Noord-Hollander nog op een 600 cc motor. Hartog behoort tot het team van SWPN en was onlangs op het circuit van Assen om zijn nieuwe motor te testen.

“Het circuit van Assen voelt meer als mijn thuiscircuit”

motorcoureur rob hartog

Assen thuiscircuit

Je zou verwachten dat het circuit van Zandvoort de thuisbaan is voor de Noord-Hollander. Toch is dat niet zo. “Zandvoort is een autocircuit. Op Assen worden meer races gereden voor motoren. Het is bijna twee uur rijden, maar het voelt als mijn thuiscircuit.”

NH Sport kreeg tijdens de testdag in Drenthe een mooi kijkje achter de schermen. Dat leverde de bovenstaande reportage op.

Meer nieuws uit West-Friesland?
πŸ’¬ Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
πŸ“° Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
πŸ”” Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
πŸ“§ Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405