Motorrijder uit Grootebroek zwaargewond na eenzijdig ongeval in Friesland

23 mei 2022 14:00

Een 42-jarige man uit Grootebroek is gistermiddag zwaargewond geraakt tijdens een rit met zijn motor. De man schoot rechtdoor op een kruising, nabij Hemelum in de provincie Friesland, en belandde in een sloot. Met een traumahelikopter is hij meegenomen naar het ziekenhuis in Groningen.

Traumahelikopter

Het ongeval vond gistermiddag rond 15.25 uur plaats vlakbij de Friese plaats Hemelum. Door een onbekende oorzaak reed de man uit Grootebroek rechtdoor op een kruising. Zijn motor belandde in een achtergelegen weiland, de man zelf kwam in een sloot terecht.

Meerdere hulpdiensten – waaronder politie, brandweer en ambulance – werden opgeroepen om hulp te bieden. Zij stelden vast dat het slachtoffer zwaargewond was geraakt en met spoed naar het ziekenhuis moest. Hierop werd de 42-jarige man uit Grootebroek met een traumahelikopter naar het ziekenhuis in Groningen vervoerd.

Een woordvoerder van de politie Noord-Nederland vertelt aan WEEFF/NH Nieuws dat zij het ongeluk verder in onderzoek hebben.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405