Museum van de 20e Eeuw zet in op hogere subsidie van Gemeente Hoorn

1 januari 2023 12:50

Directeur Hans Stuijfbergen van het Museum van de 20e Eeuw gaat het komende jaar in gesprek met Gemeente Hoorn over een hogere subsidie. “Nu dekt de subsidie niet eens de huisvestingslasten die dezelfde gemeente in rekening brengt”, aldus de directeur.

Na twee zware jaren met gehalveerde bezoekcijfers, vooral door de lockdowns en coronaregels, is de weg naar boven gelukkig wel weer gevonden. Maar liefst 43.000 bezoekers trokken het afgelopen jaar naar het Hoornse museum. Voor de corona epidemie trok het museum meer dan 50.000 bezoekers per jaar.

“De laatste week was echt een mooie eindsprint met zo’n 5.000 bezoekers die afkwamen op onze nieuwe expositie over 90 jaar LEGO. Het was aanpoten op dagen met soms meer dan 1000 bezoekers. De druk op onze 90 vrijwilligers en de paar vaste krachten (2,7 FTE) was afgelopen jaar weer groot”, aldus de directeur. “Er moet een eerlijker verdeling van gelden komen. Op deze wijze houden we het niet vol.”

Het Museum van de 20e Eeuw bestaat inmiddels al 28 jaar en heeft meer dan 1,1 miljoen bezoekers ontvangen. Het biedt interieurs en objecten uit de afgelopen honderd jaar in combinatie met bijzondere tentoonstellingen. In 1997 toonde het museum ook al eens een LEGO tentoonstelling. De huidige LEGO expositie die nog te zien is tot eind oktober krijgt er in de loop van het jaar nog een tweede zaal bij met een groot LEGO-diorama.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405