Museum van de Twintigste Eeuw met een live talkshow op Facebook

17 april 2020 14:33
Museum van de twintigste Eeuw & Cinema Oostereiland

Een leeg museum. Het is een bijna onwerkelijk tafereel. Maar voor de Nederlandse musea al enige weken de realiteit.

Hans Stuijfbergen, directeur van het Museum van de Twintigste Eeuw vertelde gisteravond op WEEFF Radio hoe dat voor hem is: “Je bent gewend soms honderden mensen over de vloer te hebben. Heel af en toe doe ik nu in mijn eentje een rondje en dat is toch een vreemde gewaarwording.”

Regen na zonneschijn

Het museum van de Twintigste Eeuw heeft net haar 25-jarig jubileum gevierd. En ook kon de miljoenste bezoeker worden verwelkomd. En toen kwam er opeens een Coronavirus op bezoek.

“Net zoals iedereen ben ik benieuwd of er aankomende dinsdag verruiming van de maatregelen komt of niet. We zijn aan het kijken hoe we hierop kunnen anticiperen met bijvoorbeeld routes door het museum, veiligheidsmaatregelen en een maximaal aantal bezoekers per dag”.

Live talkshow vanuit Museum van de Twintigste Eeuw

Hans Stuijfbergen ziet niet zoveel heil in een digitale rondgang door het museum. “Het is niet de beleving die mensen bij een museum willen. Dus wij hebben ergens anders voor gekozen.”

Elke vrijdag om 17.00 is via de Facebook pagina van het Museum van de Twintigste eeuw het wekelijkse live televisieprogramma mTV te zien. Hierin zullen gesprekken plaatsvinden met culturele instellingen, bewoners en ondernemers.

Eerste uitzending

“Tijdens de eerste uitzending praten we met Rene van den Broeke van de Museumstoomtram. Ook zullen we het hebben over Warenhuis Hoorn. Er zal een quiz zijn en er wordt elke week een item besproken uit de collectie. Samen met Wim van de Water presenteer ik dit vanuit het museum. Zo hopen we de mensen wat vermaak te kunnen bieden.”

Er is voor een live uitzending gekozen zodat kijkers ook live in de uitzending kunnen reageren. De uitzending zal na afloop ook via YouTube te bekijken zijn en zal beschikbaar blijven via Facebook.

Uitzending – 16 april 2020

Directeur Hans Stuijfbergen over de live talkshow vanuit het Museum van de Twintigste Eeuw

Live talkshow Museum van de Twintigste Eeuw

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844