Hoe gaat het met de Museumstoomtram tijdens de coronacrisis?

2 april 2020 16:23
Museum Stoomtram

Door de Coronacrisis staat ook de Museumstoomtram stil. In een voor hen belangrijke periode.

“Met de tulpenvelden in bloei heb je het deze twee maanden over zo’n 40.000 tot 50.000 bezoekers die je kwijt bent.” Dit vertelde directeur Rene van den Broeke gisteren op WEEFF Radio. “Met name de tulpenvelden trekken vanuit verre oorden vele bezoekers.”

Extra kwetsbaar 

De Museumstoomtram wordt voornamelijk gefinancierd met eigen inkomsten. Dit maakt de organisatie extra kwetsbaar voor een periode als deze. Wel is er een jaarlijkse bijdrage van de gemeenten Hoorn en Medemblik. Maar dit dekt slechts 15-20% van de kosten. Men hoopt dan ook gebruik te kunnen maken van de noodmaatregelen die door de overheid zijn aangekondigd.

Museumstoomtram thuistour

Ter overbrugging wordt tevens gekeken naar online mogelijkheden. Zo start aanstaande vrijdag om 14.40 de Museumstoomtram thuistour. Deze tour bestaat uit verschillende documentaires waarin te zien is wat er in deze bijzondere periode nog wel gebeurt bij het museum. Dit wordt vooral gedaan om de verbondenheid in stand te houden die de mensen met het museum hebben. Ondertussen werkt men hard door om zoveel mogelijk voorbereid te zijn op het seizoen zo gauw er weer gereden mag worden.

Op het YouTube kanaal van de Museumstoomtram zijn alle documentaires te bekijken. Elke woensdag en zaterdag verschijnt er een nieuwe aflevering. Beluister ook de Museumstoomtram podcast.

Uitzending – 1 april 2020

Directeur Rene van den Broeke over wat de coronacrisis voor de Museumstoomtram betekent

Museumstoomtram tijdens de coronacrisis

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405