Museumtram Hoorn-Medemblik komt op stoom, dit weekend start nieuwe seizoen

31 maart 2023 09:51
Bron: Museumstoomtram Hoorn-Medemblik

De museumstoomtram tussen Hoorn en Medemblik gaat aankomend weekend weer rijden. Vanaf zaterdag start het nieuwe seizoen. Dit gebeurt tijdens de Museumweek, die tot en met vrijdag 7 april duurt. De stoomtram zal de komende maanden rijden over nieuw aangelegd spoor.

In de afgelopen weken heeft Stoomlocomotief 26 van de Limburgse Tramweg-Maatschappij een eerste testrit gemaakt. De trein reed langs het nieuwe perron in Hoorn en over honderden kilometers nieuw spoor op het traject. De vernieuwingen werden afgelopen winter uitgevoerd.

Dit gebeurde naast de uitbreiding van de werkplaats, die twee keer zo groot is gemaakt. De Museumstoomtram hoopt hiermee 30 duizend extra bezoekers per jaar naar het museum te trekken. De technische proefrit is volgens het museum zonder problemen verlopen. Daarom kunnen de stoomtrams vanaf dit weekend dagelijks tussen Hoorn en Medemblik pendelen.

Bloeiende bollenvelden

Het nieuwe seizoen start direct met de Museumweek, dat tot en met vrijdag 7 april duurt. In de komende week kun je een ander met een museumkaart gratis mee laten reizen op de stoomtram en de boot. Tijdens Pasen rijdt de museumtram tussen Hoorn en Medemblik volgens een uitgebreide dienstregeling.

Ook kijkt het museum alvast met plezier vooruit naar medio april. “Het wordt weer bijzonder mooi. Dan rijden de trams van Hoorn naar Medemblik langs de bloeiende bollenvelden.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844