Muziek en theater tijdens Open Monumentendag in gemeente Medemblik

9 september 2021 08:45

Aanstaande zaterdag openen tussen 11:00 en 17:00 uur 21 monumenten in de gemeente Medemblik gratis hun deuren voor het publiek tijdens de Open Monumentendag 2021.

Het landelijke thema van deze 35e editie is “inclusie”. “De drempel zo laag mogelijk maken en een breed publiek aanspreken met allerlei leuke activiteiten. Dat is hoe wij hier invulling aan hebben gegeven,” aldus Ariane Vervoorn, cultuur coördinator van de gemeente. Onder meer een theaterwandeling maakt onderdeel uit van het programma.

Eenakters

“De start is bij het verenigingsgebouw van toneelgroep Sint Pieter in Medemblik. Ook dat gebouw is een historisch monument. Vandaar uit wordt er gewandeld onder meer langs het station, kasteel Radboud en de Bonifaciuskerk. Op de route vertolken de acteurs van toneelgroep Sint Pieter een aantal eenakters.” Een kleine vooruitblik op de theaterwandeling wordt gegeven in bovenstaande video.

Orgelconcerten

Er is ook volop muziek op Open Monumentendag 2021. Zo is er in de Twisker Vermaning een orgelconcert met een sopraan. In het Groene Kerkje in Lambertschaag is ook een orgelconcert. “Maar dan met een verhaal wat erbij vertelt wordt,” aldus Ariane Vervoorn. “En in theaterkerk Hemels in Twisk treedt de Portugese band Os Bravos op.” Het is slechts een kleine greep uit het aanbod dat terug te vinden is op www.openmonumentendag.nl. Hier is ook te zien voor welke activiteiten gereserveerd dient te worden.

Uitzending – 4 september 2021

Aanstaande zaterdag openen tussen 11:00 en 17:00 uur 21 monumenten in de gemeente Medemblik gratis hun deuren voor het publiek tijdens de Open Monumentendag 2021. Beluister het interview met cultuur coördinator Ariane Vervoorn.

Muziek en theater tijdens Open Monumentendag in gemeente Medemblik

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405