Muzikale broers Dieter en Eric kunnen eindelijk optreden met nieuwe muziek

31 maart 2023 11:21
Door Bas Koppes

De gebroeders Van der Westen zijn al jaren muzikaal actief en vliegen de hele wereld over. Door corona kwam dit abrupt tot stilstand. Dit gaf ze de tijd om met elkaar muziek te maken, met als gevolg een album getiteld ‘The sun will rise again’.

Middels een livestream hebben ze hun nieuwe album in het Amsterdamse Paradiso gepresenteerd. Morgen brengen ze hun werk naar de Pianokamer in Spierdijk. Dit wordt niet hun eerste optreden in Spierdijk, zegt Dieter van der Westen woensdagmiddag in de show bij Bas Koppes.

“We hebben daar eerder gespeeld, en dat was echt superleuk”, vertelt de van oorsprong Brabantse Dieter. “Dus het is een perfecte plek voor ons duo om te spelen.”

Intieme setting

Op het album is veel americana en folkmuziek te horen. De Pianokamer is dan ook heel geschikt om deze muziek te spelen. Met hun zeskoppige band spelen ze in de grotere zalen, en als duo zoeken ze de intimiteit op. Ze vechten elkaar allerminst de tent uit en zijn blij dit met elkaar te kunnen doen. Bijzonder als je bedenkt dat Eric tien jaar ouder is en Dieter gitaar heeft leren spelen.

Uitzending – 29 maart 2023

Dieter van der Westen vertelt bij Bas Koppes op WEEFF Radio over het optreden met zijn broer op 1 april in Spierdijk

Dieter van der Westen over zijn optreden in Spierdijk

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405