Muzikale inspiratie door Christie tijdens de West-Friese Estafette

25 februari 2023 14:11
Door Nico Heij

Singer-songwriter Christie was in de uitzending voor de eerste editie van ‘de West-Friese Estafette’ op WEEFF Radio. Het programma staat in het teken van interessante personen uit West-Friesland. Elke gast mag aan het einde van het interview het stokje mag doorgeven aan een persoon die hem of haar inspireert.

Als kind had Christie nog geen ambitie om iets met muziek te gaan doen, maar ze was wel altijd creatief bezig. “Ik denk dat het een beetje vorm kreeg toen ik naar de middelbare school ging en ik in aanraking kwam met muziek”, vertelt Christie. Op haar twaalfde maakte ze kennis met het bespelen van een keyboard en inmiddels treed ze op met verschillende eigen Nederlandstalige nummers.

Bekijk hieronder het hele interview met Christie terug.

Onze verhalen

Eind 2019 verscheen haar debuutalbum ‘Ontdekkingstocht’ met daarop zelfgeschreven songs, geïnspireerd door haar eigen levenservaringen. Inmiddels zijn er veel nummers aan haar repertoire toegevoegd. Haar nieuwe album ‘Onze Verhalen’ is het resultaat van ontmoetingen met diverse mensen en de liedjes die ze schreef naar aanleiding van hun verhaal.

Christie gaf aan het einde van de uitzending het stokje door aan Ronald Boef.

Het programma 'De West-Friese Estafette' is elke zaterdag vanaf 13:00 uur te beluisteren op WEEFF. In het programma gaat Nico Heij in gesprek met verschillende interessante personen uit West-Friesland. De gast in de uitzending geeft aan het einde van het programma het stokje door aan iemand anders in West-Friesland, die hij of zij een interessant persoon vindt.