Muzikanten improviseren maandelijks op All Star Jam: “Je kunt jezelf zo verrassen”

9 maart 2022 12:01
Bron: Sander Huisman / WEEFF

Zowel professionele muzikanten als beginnende muzikanten ‘jammen’ elke laatste zondag van de maand samen op één podium. Wat ooit ontstond op de verjaardag van muzikant Jesper Huisman, groeide uit tot een maandelijkse traditie. De standaard band met gitaar, bas en drums; maar ook blaasinstrumenten zijn er te vinden. “Iedereen is welkom”, benadrukt Jesper. Verslaggever Sander Huisman ging langs om te zien hoe die nummers ontstaan op het podium.

De Hoornse All Star Jam (HASJ) ontstond ruim vier jaar geleden. Muzikant Jesper Huisman werkte elke donderdagavond in café Backstage aan het Koepoortsplein in Hoorn. Toen zijn verjaardag eens op een donderdag viel, nodigde hij vrienden uit. Omdat er onder zijn vrienden veel muzikanten zitten, werd er door minstens 30 muzikanten die avond muziek geïmproviseerd op het podium. De sfeer was zo goed geweest, dat samen met Tamar Bakker van Backstage werd besloten er een maandelijks evenement van te maken.

Artikel gaat verder onder de foto:

all star jam op pad

Jong en oud improviseren er op los, waaronder ook zangeres Jayne Bordeaux. Alle teksten die ze zingt komen vandaag als een soort Engels klinkende brij spontaan opzetten. Jayne geeft aan zelfs liever te improviseren, dan bestaande songs te spelen. “Je weet niet waar het naartoe gaat, dat is juist gaaf.” De spanning en de onzekerheid spreken haar aan. “Daarin kun je jezelf zo ontdekken en verrassen”, zegt Jayne dan ook enthousiast.

Bekijk hier alle afleveringen van de serie ‘Sander Op Pad in West-Friesland’.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405