Muzikanten uit het hele land zingen bij QTR: “Een soort dagje Efteling”

16 mei 2021 23:33

Het podium betreden, dat zit er door de coronabeperkingen al even niet meer in voor Remco Cazier. Samen met twee andere covermuzikanten besloot hij het over een andere boeg te gooien. Werktitel: Quarantine Time Records, kortweg QTR. Sinds november nodigen ze onder die bandnaam elke week een zanger of zangeres uit, om samen een liedje mee op te nemen. En daar blijkt vraag naar. 

“Enkhuizen, Almere, Vlaardingen, Tilburg: ze komen van overal uit het land onze kant op”, vertelt Remco. Via Facebook raakte hij in contact met de Enkhuizerse zangeres Nienke Dekker. Ze reageerde op een oproep en besloot af te reizen naar Hendrik Ido Ambacht, waar het drietal een studio heeft. Samen namen ze de single Love To Be Around You, de single werd vorige week gekroond tot WEEFF Top Favoriet.

Elke zaterdagochtend komt de band bij elkaar, wekelijks met een andere zanger of zangres. “We gaan eerst even bijkletsen, want de meeste mensen kennen we niet eens. Vervolgens gaan we een of twee covers opnemen, om daarna de studio in te gaan. Daar gaan we de nummers inzingen en opnemen.”

Veel tijd

De drie mannen begonnen met project om de vrijgekomen tijd op te vullen, die ze normaal gebruiken voor optredens. Zo’n 10 uur per week. Dat liep al snel uit de hand: nummers moeten worden voorbereid, gecomoneerd, opgenomen en worden afgemixt. En dan moet er ook nog een videoclip komen, die de heren vervolgens weer op social media delen. Alles bij elkaar goed voor zo’n 30 uur werk per week, rekent Remco. “Een flinke fulltime baan, maar het is leuk. We maken muziek voor de fun.”

En er is voorlopig nog wel even animo genoeg om liedjes mee op te nemen. Tot juni zit de agenda vol. Remco was eerst wel even verbaasd dat er zoveel mensen bereid zijn om kilometers te doorkruisen, om met wildvreemden muziek te maken. Maar hij begrijpt het wel: “Het is iets anders. Je zit dagenlang thuis met continu een vaste omgeving om je heen. Dit is een keer wat anders, wat spannends. Eigenlijk een soort dagje Efteling.”

WEEFF Radio mocht een dagje meekijken bij QTR in de studio en maakte deze reportage.

Uitzending – 16 mei 2021

Sinds november nodigt de band QTR elke week een zanger of zangeres uit, om samen een liedje mee op te nemen. WEEFF Radio mocht een dagje meekijken in de studio en maakte deze reportage.

Muzikanten uit het hele land zingen bij QTR

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405