Muzikanten uit het hele land zingen bij QTR: “Ze kunnen nergens spelen”

8 mei 2021 21:39

Optreden gaat voorlopig niet, dus besloten een drietal covermuzikanten zonder klussen met een ander plan te komen. Onder de naam Quarantine Time Records, kortweg QTR, nodigt het trio wekelijks zanger of zangeres uit, uit alle hoeken van het land. Via een oproepje op Facebook kwamen ze bij de Enkhuizerse Nienke Dekker terecht, samen namen ze het liedje Love To Be Around You op. 

En Nienke was meteen enthousiast. “‘Leuk uitje’, dacht ik! Ik heb nu toch niks te doen en lekker zingen is altijd goed.” En dat was precies de gedachte van Remco Cazier, initiatiefnemer van zijn QTR-project. “Artiesten kunnen nu toch nergens spelen, via dit project kunnen we nog een beetje netwerken met andere muzikanten”, legt hij uit.

Wekelijks een liedje

Elke zaterdag komt het trio bij elkaar, elke week met een andere zanger of zangeres. Samen nemen ze naast een aantal covers ook altijd één zelfgeschreven liedje op, die ze vervolgens ook uitbrengen als single. De teller staat inmiddels al op twaalf, maar loopt gestaag door. Aanbod aan samenwerkende muzikanten blijkt er genoeg,

Voor Nienke Dekker schreef het trio de single Love To Be Around You. “Een liedje over de liefde, over een persoon waar je alles mee wil doen; op reis gaan, de wereld ontdekken, als die ene persoon maar bij je is.” WEEFF Radio roept de single direct uit tot nieuwe WEEFF Top Favoriet.

Uitzending – 8 mei 2021

Remco en Nienke vertelde op WEEFF Radio over hun project, waarbij ze wekelijks een muzikant uitnodigen in de studio. Luister het fragment hier terug. 

QTR neemt wekelijks een liedje op

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844