N247 twee weekenden dicht voor bouw nieuw gemaal

20 augustus 2021 09:14

De provinciale weg N247 tussen Hoorn en Amsterdam gaat vanavond dicht voor al het verkeer. De weg wordt de komende twee weekenden afgesloten omdat er in Monnickendam gebouwd wordt aan het nieuwe gemaal. Het hoogheemraadschap Noorderkwartier sluit de weg af, zodat ze veilig de heiwerkzaamheden kunnen uitvoeren. De wegafsluiting duurt tot maandagochtend 06.00 uur.

Voor de bouw van het gemaal worden er dit weekend stalen damwanden en heipalen in de grond geslagen. In het tweede weekend wordt er een tijdelijke stalen brug voor het auto- en fietsverkeer op de N247 geplaatst.

Het verkeer wordt omgeleid via Purmerend. Voor voetgangers en (brom)fietsers vaart er tijdens de weekendafsluitingen een gratis pont tussen de Buitendijk en de Kloosterdijk (Purmer Ee).

Openbaar vervoer

De bussen van vervoerder EBS hebben wel een een vrije doorgang. Tijdens de sluiting van de weg rijdt de EBS-lijndienst tijdelijk als zondagdienst.

De bushalte Katwoude/Jaagweg is alleen vanuit het noorden beschikbaar. Mensen uit Monnickendam kunnen via de pontverbinding op de Purmer Ee bij de bushalte komen.

Meer nieuws uit West-Friesland?
πŸ’¬ Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
πŸ“° Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
πŸ”” Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
πŸ“§ Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405