Gemeente zoekt nieuwe Dichter van Medemblik

17 december 2022 16:00
dichter-van-Medemblik-2023

Gemeente Medemblik en de Westfriese Bibliotheken zijn op zoek naar de tweede Dichter van Medemblik. Het afgelopen jaar mocht Mieke de Beer-Koomen zich Dichter van Medemblik noemen. Voor een periode van 1 jaar schrijft de Dichter van Medemblik bij bijzondere gelegenheden in de gemeente een gedicht. Deze gedichten worden door de Gemeente Medemblik en de Westfriese Bibliotheken op diverse plekken met de inwoners gedeeld.

Het afgelopen jaar droeg Mieke de Beer-Koomen onder meer een gedicht voor bij de opening van de tentoonstelling 1572 in Kasteel Radboud en de Gouden Nacht. “We hebben ervoor gekozen om ieder jaar een nieuwe dichter aan te stellen”, vertelt cultuurcoördinator Ariane Vervoorn. Vorig jaar waren er meerdere goede kandidaten. Met het aanbod zit het dus wel goed in de gemeente.

Kandidaten dienen in de gemeente Medemblik te wonen of afkomstig te zijn uit de gemeente en interesse te hebben in de stad en de dorpen in de gemeente Medemblik en de mensen die daar wonen. Het thema voor de gedichten is dichter bij (Medemblik). Lever je sollicitatiegedicht uiterlijk 9 januari 2023 in via communicatie@westfriesebibliotheken.nl.

Van 10 tot en met 19 januari 2023 kan het publiek stemmen op de ingezonden gedichten, online en via de bibliotheken in Medemblik, Wognum en Wervershoof. Daarna zal een deskundige jury beslissen wie zich vanaf zondag 29 januari de nieuwe Dichter van Medemblik mag noemen.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405