Nacht van de vleermuis

22 augustus 2021 00:00
Nacht van de nacht

In het weekend van 27 tot en met en zondag 29 augustus vindt voor de 25e keer de nacht van de vleermuis plaats.

Niet geheel toevallig, want de kans dat je nu een vleermuis tegenkomt is groter dan anders. “De mannetjes zitten het hele jaar al op een mooi plekje,” vertelt Ria de Graaf van IVN,”Maar de vleermuizenvrouwtjes komen er nu aan waardoor het wat drukker in de lucht is.” Mocht je er eentje tegenkomen dan is het advies om de vleermuis niet beet te pakken.

Vrije val nodig

“Als je er een in huis hebt kun je het beste een handdoek over de vleermuis heen gooien. Het beste is dan om hem vanaf de 1e etage weer los te laten. Een vleermuis heeft namelijk een vrije val nodig om op gang te komen.”

Avondwandeling

Vrijdag 27 augustus zal er tijdens een avondwandeling nog veel meer verteld worden over dit bijzonder nuttige zoogdier. Zonder vleermuizen zouden er namelijk veel meer insecten en muggen zijn. De start van de wandeling is om 19.30 aan de Liederik 15 in Oostwoud. Het is noodzakelijk om je hiervoor vooraf op te geven. Dit kan via gerardria@quicknet.nl of 06 40392703.

Foto: Ria de Graaf

Uitzending – 18 augustus 2021

In het weekend van 27 tot en met en zondag 29 augustus vindt voor de 25e keer de nacht van de vleermuis plaats. Luister het interview met Ria de Graaff (IVN) terug.

Nacht van de vleermuis

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405