Nadine Visser komt net tekort voor medaille in olympische finale

2 augustus 2021 03:07

Nadine Visser is in de olympische finale als vijfde geëindigd. De 26-jarige atlete snelde op de 100 meter horden naar een tijd van 12,73 seconden, maar voelde achteraf dat er meer in had gezeten.

Visser slaagde er niet in om sneller te lopen dan in de halve finale (12,63). Voor een medaille moest de Hoornse haar persoonlijke record (12,62) aanscherpen. Ondanks dat ze een tiende boven haar tijd van gisteren zat, is ze wel de snelste Europese atlete op de 100 meter horden.

Het goud in Tokio ging naar Jasmine Camacho-Quin in 12,37 seconden. Kendra Harrison (12,52) en Megan Tapper (12,55) completeerde het podium.

“Ik liep goed tot horde zes en daarna kon ik mijn tempo niet houden”, zei Visser na afloop tegen de NOS. “In de serie ging het goed om het door te trekken. Ik voelde mezelf zo verbeten en dacht echt dat ik hard ging lopen. Ik baal wel echt flink.”

Visser komt op de Olympische Spelen nog in actie op de 4×100 meter estafette. De series daarvan zijn op donderdag om 03.00 uur ’s nachts en vrijdagmiddag volgt de finale.

Meer nieuws uit West-Friesland?
πŸ’¬ Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
πŸ“° Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
πŸ”” Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
πŸ“§ Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405