Natte voeten niet erg: Meta de Weerd (72) trotseert ondergelopen Hoorns Julianapark

2 november 2023 18:30
Bron: NH / Chantal Bos

Een fietser die vooruit wordt geblazen en een man die met een brede lach zijn kleine hondje uitlaat. En dat allemaal terwijl de paden langs het Markermeer in het Julianapark deels zijn ondergelopen door storm Ciarán. Ook de 72-jarige Meta de Weerd loopt te genieten. “Ik vind dit zo geweldig om mee te maken, die storm, ik dacht ik probeer het gewoon!”

Het Hoornse Julianapark, gelegen aan het Markermeer, heeft het met de storm goed te verduren. De wandelpaden langs het water lopen deels onder, golven slaan hard tegen de kant. Ook verderop in het park, is het een moerasgebied geworden waar je tot ver over je enkels in het water staat.

“Mijn laarzen zijn toch helaas niet waterdicht”, zegt Meta de Weerd lachend als NH haar tegenkomt. Vlakbij woont ze. En kon het niet laten toch naar buiten te gaan. “Ik heb niet het idee dat het zo’n vaart loopt.” Ze heeft ook al de nodige foto’s gemaakt van het weersspektakel.

“Ingepakt en laarzen aan, gaan met die banaan!”

Meta de Weerd (72), wandelaar

Langs de waterlijn, is het moeilijk om te blijven staan met die harde wind. “Ik moet mijn lijf echt tegen de wind ingooien, want ik heb niet zoveel kilo’s! Maar tot nu toe lukt het.” Met natte voeten loopt ze verder door de grote plassen. Van plan om snel naar huis te gaan, is De Weerd nog niet. “Ingepakt en laarzen aan, gaan met die banaan!”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844

Nu live

Non Stop WF!
17:00 – 18:00 uur
Rob de Greeuw – Thuis in West-Friesland
16:00 – 18:00 uur

WEEFF TV