NHnext: nieuw platform voor ondernemers

13 mei 2020 17:50
NHnext

Het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord organiseert onder de naam NHnext al een aantal jaar evenementen voor ondernemers.

“Maar dat gaat deze periode een beetje lastig,” vertelt teamleider Marketing Waronne Sint. “We gebruiken de naam nu voor een platform waarbij we live streams uitzenden.”

Aanpassen aan de situatie

Gezien de huidige situatie kijkt het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord ook hoe de verdere dienstverlening aan te passen.

“We bieden al een overzicht van de regelingen die er speciaal voor de corona crisis zijn. We zijn nauw betrokken bij de corona overbruggingslening voor startups, scale ups en innovatief mkb. Ook kijken we hoe we online spreekuren kunnen organiseren.”

NHnext wil inspireren

“Met het platform NHnext willen we ondernemers inspireren en handvatten bieden om met de nieuwe realiteit om te gaan,” vertelt Waronne Sint. “Dit doen we door verder te gaan dan de feitelijke informatie. Via het live streamen van interviews, zakelijke gesprekken en webinars met experts en ondernemers.”

Afgelopen vrijdag was de eerste live stream. “Redacteur en econoom Mathijs Bouwman ging in gesprek met Gijs Pennink, de directeur van het Ontwikkelingsbedrijf. Over de economische impact van corona in Noord-Holland Noord. Via de live chat konden vragen gesteld worden.”

Vier uitzendingen per week op NHnext

Inmiddels zijn er twee afleveringen terug te zien via de website. Voor de komende periode streeft NHnext naar vier uitzendingen per week.

Zo gaat donderdag Jos Klerx, sectorspecialist Horeca en Recreatie bij Rabobank, in gesprek met de regiovoorzitter van Koninklijke Horeca Nederland en eigenaar van het restaurant De Nadorst in Blokker Rob Baltus en horeca-ondernemer Ashley Jonkman van NH Catering. Vrijdag komen Erik en Michel langs. Ze zijn bekend als cabaretduo MiER en verandergoeroes SuperHelder.

“En via het contactformulier op de website kunnen ondernemers ideeën en onderwerpen melden die we echt niet mogen vergeten,” aldus Waronne Sint.

Vraagstukken waar ondernemers mee kampen

De vragen waar ondernemers mee kampen zijn divers. “Vragen op het gebied van effectief thuiswerken, HR vraagstukken, slimme marketingstrategieën, het heruitvinden van businessmodellen. En dat is nog even los van alle financieringsregelingen die er zijn.”

De verwachting is dat het nieuwe platform NHnext ook na de corona crisis een rol van betekenis zal blijven spelen. ” Ook omdat ondernemers door de corona crisis veel meer digitaal zijn gaan doen. Alleen zullen er dan waarschijnlijk geen vier livestreams per week te zien zijn.”

Uitzending – 9 mei 2020

Waronne Sint vertelt over het nieuwe platform NHnext van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord.

NHnext

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844