Niels loopt niet naar Parijs, maar in West-Friesland

16 juni 2020 20:55

De route was uitgestippeld, de slaapplaatsen geboekt. Niels Jong uit Hoogkarspel zou  beginnen aan zijn wandeltocht naar Parijs. Maar toen kwam daar de coronacrisis en ging hij op zoek naar een alternatief. “Ik loop nu rondes door West-Friesland. Zo haal ik evengoed geld op voor het goede doel”, zegt hij in een video belletje tegen WEEFF Radio.

Meer dan 530 kilometer zou de 43-jarige Niels uit Hoogkarspel gaan wandelen vanaf zijn woonplaats naar de Eiffeltoren. Hij dacht daar twee weken nodig voor te hebben. Corona zorgde er echter voor dat deze geplande reis, die begon als een grap, niet door kon gaan.

“Een week of drie, vier geleden heb ik besloten om de reis af te zeggen”, vertelt Niels. “Ik heb de mensen die mij zouden sponsoren een bericht gestuurd, met daarbij de vraag of ze hun geld terug wilden, of dat we het bedrag zouden laten staan om een goed doel te sponsoren.”

Als goede doel wil Niels een cadeau geven aan eenzame mensen met dementie in het Noorderlandhuis in Hoogkarspel. Dit was in een eerder stadium al afgesproken.

De dijk over

De meeste sponsoren kozen er voor om het bedrag aan het goede doel te schenken. Hierdoor vond Niels dat hij wel met een alternatief moest komen. “Ik moet er evengoed wat voor terug doen, vind ik. En daarbij heb ik in de afgelopen maanden natuurlijk ook heel veel getraind.”

Het alternatief werd een dagelijkse route door West-Friesland. Vanmorgen om 7.00 uur begon hij in Hoogkarspel. Op het moment dat we video belden met Niels zat hij in Hoogwoud, waar hij ook blijft overnachten.

Niels vindt het zonde dat hij de tocht naar Parijs niet kan maken. “Nu denk je daar wel veel meer aan. Maar door alles wat er gebeurd is leg je je er maar bij neer. Ik denk dat mijn vrouw en kinderen wel blij zijn dat ik elke dag weer thuis ben. Vooral voor mijn vrouw scheelt dat een hoop.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405