Niet één, maar twee nieuwe nummers van The Generations

12 mei 2020 09:48
The Generations

Onder de Muzikale Helden van West-Friesland valt ook zeker de band ‘The Generations’. Binnen een maand tijd bracht de band twee nieuwe nummers uit. Een van de nummers heet ‘I need a woman’ en is in samenwerking met de twee Enkhuizers Hans Christiaan Scheltema en Jaap de Wit gemaakt.

Het nieuwe nummer is geschreven door Menno Bruin. Hij was eerder al te gast bij de West-Friese Helden Podcast van omroep WEEFF. De podcast is hier te beluisteren.

I need a woman

Enkhuizer Hans Christiaan Scheltema is de leadzanger van ‘I need a woman’, maar hij maakt geen deel uit van de band The Genarations. Hij is lid van de band ‘De Grote Steen’. Het niet lid zijn van de band, maar wel meedoen aan de single geldt ook voor Jaap de Wit. Hij heeft in het nieuwe nummer een saxofoonsolo. Verder speelt Menno Bruin de gitaar, Johannes Dopmeijer de bas en Christiaan Gebhard de piano en trompet. Robbin Wit valt in voor Meindert Boon op de drums.

Het ritme van ‘I need a woman’ is anders dan bij eerdere singles van The Generations. Zo zijn ‘A Friend of Mine’ en ‘Ubunte’ nummers met een hoog tempo, terwijl ‘I need a woman’ lekker rustig is. De juiste muziek om even helemaal om helemaal op weg te dromen. Ook is ‘I need a woman’ heel verschillend van het andere net uitgebrachte nummer ‘Today!’. 

The Generations

Op hun Facebookpagina staat over de keuze van de bandnaam: “Kijk naar onze foto’s en je ziet meteen waarom wij deze naam gekozen hebben.” The Generations bestaat uit leden met verschillen in leeftijd. Zo is Christiaan Gebhard met zijn 20 jaar het jongste bandlid en Johannes Dopmeijer met zijn 63 jaar de oudste.

The Generations omschrijft de muziek die zij maken als: “Een samenvoeging van verschillende stijlen, namelijk jazz, West Coast harmonieën, pop, rock en hier en daar wat klassieke invloed”. De band heeft nog geen CD, maar wel een playlist op Spotify met al hun uitgebrachte nummers.

Videoclip

De videoclip van ‘I need a woman’ is droomachtig met bijzondere overgangen tussen de verschillende beelden. Enkhuizer Rens Noorman, van het filmbedrijf Motionfilm, heeft de clip gemaakt. De video bekijken kan hier

Uitzending – 11 mei 2020

Menno Bruin vertelt over de twee nieuwe nummers, 'I need a woman' en 'Today!', van The Generations.

4565

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405