Deze zondag gaan we niet shoppen maar swappen!

31 juli 2020 11:35

Wie is er niet dol op: nieuwe kleren kopen. Maar wist je dat er voor de productie van 1 shirt al meer dan 2000 liter water nodig is en voor een spijkerbroek zelfs meer dan 7000?! Niet erg duurzaam dus, maar daar is zondag 2 augustus een alternatief voor!

Lisa Schouten heeft een “Swap, Don’t Shop” kledingruil WhatsApp groep opgezet, waar iedereen kleren waar je op bent uitgekeken kan ruilen. “Er hangt heel veel kleding in onze kast die we niet meer dragen, het wordt onder niet al te goede omstandigheden gemaakt een het is niet echt duurzaam om nieuwe kleding te maken” vertelt Lisa via Skype.

Alleen vrouwen

Op dit moment zitten er alleen nog maar vrouwen in de groep, maar voor een volgende editie zou het volgens Lisa leuk zijn als er ook mannen meedoen met de kledingruil.

Hier moet je kleding aan voldoen

Kleding moet vooral schoon zijn en geen (onbedoelde) beschadigingen hebben. Je mag vervolgens zelf bepalen of je het de ruil waard vindt. Er worden vooral veel schoenen en tassen geswapped, maar bijvoorbeeld ook kleding die eenmalig voor een bruiloft is aangeschaft.

Je ook nog aanmelden voor de Swap, don't shop groep voor West-Friesland? Stuur eeen mailtje naar lisa_schouten_@hotmail.com