Nieuw bij WEEFF: West-Friese Wijsneuzen

27 mei 2023 12:54

Wat weet de West-Fries op straat eigenlijk van Pinkster, West-Friesland zelf en andere onderwerpen? En kun je inschatten of iemand het antwoord wel, of juist niet weet? Dat laten we zien in een nieuw programma: West-Friese Wijsneuzen.

In deze aflevering voelen we de West-Friezen in Enkhuizen aan de tand, en vragen we of ze de betekenis kennen van Pinksteren. Presentatoren Róman Luijks en Erik Bout schatten vervolgens op humoristische wijze in of de mensen op straat het goede antwoord weten.

Met Pinksteren viert de christelijke kerk namelijk dat de Heilige Geest neerdaalt over de apostelen van Jezus. Naast Pasen en Hemelvaartsdag wordt Pinksteren beschouwd als een feestdag, wat betekent dat veel mensen een vrije dag hebben.

De eerste aflevering

West-Friese Wijsneuzen kun je hieronder kijken, maar kan ook bekeken worden op ons YouTube-kanaal en via de tv. Het televisiekanaal van WEEFF is terug te vinden bij Ziggo op kanaal 45, en bij KPN op 1359.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405