Nieuw consultatiebureau in Hoornse wijk Bangert-Oosterpolder

19 november 2022 11:00
consultatiebureau Bangert Oosterpolder

Hoorn is een consultatiebureau rijker. Donderdag 17 november opende wethouder Marjon van der Ven de nieuwe vestiging van GGD Hollands Noorden in de wijk Bangert en Oosterpolder. Het nieuwe consultatiebureau bevindt zich op een gunstige plek in deze kinderrijke wijk. Namelijk in gebouw De Vierhoek, waar ook de basisschool en kinderopvang zitten. Dat maakt het voor jonge ouders makkelijk om laagdrempelig het consultatiebureau te bezoeken. Zij kunnen zo dicht bij huis terecht voor zorg, vaccinaties en opvoedondersteuning.

Tot voor kort waren ouders aangewezen op het consultatiebureau de Cogge in Risdam Noord. Het onderbrengen van het consultatiebureau in de Vierhoek heeft wel consequenties gehad voor de andere gebruikers. Zo moest er voor het onderwijs een alternatief worden gevonden voor de leslokalen om binnen De Vierhoek ruimte voor het consultatiebureau te realiseren.

In het nieuwe consultatiebureau kunnen de ouders met hun kinderen vanaf de geboorte tot de vierde verjaardag terecht. De ontwikkeling van het jonge kind wordt er gevolgd en de vaccinaties vanuit het rijksvaccinatieprogramma worden er gegeven. Ouders kunnen terecht voor vragen over voeden, slapen, de ontwikkeling en opvoeding. Er worden inmiddels 521 kinderen in de leeftijdsgroep 0-4 gezien op het consultatiebureau Bangert Oosterpolder.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405