Organisatoren van nieuw festival in Grootebroek pakken uit met grote namen

7 mei 2023 12:29
Door Bas Koppes

Door het verdwijnen van evenementen, zoals Forever Young en Kermis Grootebroek, heeft het dorp behoefte aan een nieuw evenement. Dat stelt Thom Nieuweboer, organisator van het nieuwe festival Grootebroek Gaat Los. Op 22 en 23 september moet het festival zorgen voor een feestje aan de Raadhuislaan in Grootebroek.

De DJ en producer werd vorig jaar gevraagd door de oud-organisator van het Forever Young festival. “Het plan was goed, dus ik deed graag mee”, vertelt Nieuweboer.

Het festival biedt een gevarieerd programma met lokale en nationale acts. Op vrijdagavond kunnen bezoekers genieten van lokale artiesten zoals Oôs Joôs, Dou Grendü en Von Velsen en De Nozem. Op zaterdagmiddag en -avond zullen grotere Nederlandse acts als 3JS, Wolter Kroes, Van Dik Hout, Mooi Wark en Ronnie Ruysdael het podium betreden. Daarnaast zal ook de coverband van eigen bodem, De Checkers, een publiekstrekker zijn.

Geen kopie van Forever Young

“Het festival is totaal anders qua stijl en muziek dan het Forever Young”, licht Nieuweboer toe. “Door veel te praten met boekingsbureaus, hebben we het voor elkaar gekregen om ook landelijke artiesten naar het dorp te laten komen”. Naast de ‘mega grote feesttent’ zullen ook barren en diverse eetkramen aanwezig zijn voor de dorstige en hongerige West-Fries.

Enthousiaste reacties

Het festival zal plaatsvinden op het terrein waar vroeger Forever Young werd gehouden en biedt ruimte aan maximaal 3.200 bezoekers per dag. “Inmiddels hebben wij al meer dan 2.000 kaarten verkocht”, laat Nieuweboer trots weten. “Dit is boven onze verwachting, dus we gaan er voor om het festival helemaal uit te verkopen”.

Met dit nieuwe festival hoopt hij een vaste plek op de festivalagenda te veroveren en een nieuw evenement aan te bieden voor de lokale gemeenschap en muziekliefhebbers uit de wijde omgeving.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844