Nieuw onaangekondigd JP Coen protest in Hoorn goed verlopen

23 juli 2020 22:30
JP Coen

Afgelopen zaterdag vond op de Roode Steen in Hoorn opnieuw een protest plaats. Volgens de organisaties om actueel te houden dat JP Coen geen onderdeel meer hoort te zijn van het straatbeeld.

Online haatcomments met de nodige bedreigingen deden de organisaties besluiten vooraf geen ruchtbaarheid aan het protest te geven. Na het nuttigen van koffie met gebak werd vanaf het terras gedurende drie kwartier stilzwijgend geprotesteerd door middel van borden. De reacties waren zowel positief als negatief.

Op verzoek van een aantal terrasbezoekers besloot het personeel de politie in te lichten. “Zolang het standbeeld er staat zullen we blijven demonstreren. JP Coen was een massamoordenaar. Hij heeft genocide gepleegd op de Banda eilanden. We moeten geen daders eren, maar juist de slachtoffers herdenken.”

Voor september is door burgemeester Nieuwenburg een breed stadsgesprek toegezegd over de kwestie JP Coen.

Uitzending – 22 juli 2020

Afgelopen zaterdag vond op de Roode Steen in Hoorn opnieuw een JP Coen protest plaats. Volgens de organisaties om actueel te houden dat JP Coen geen onderdeel meer hoort te zijn van het straatbeeld. Online haatcomments met de nodige bedreigingen deden de organisaties besluiten vooraf geen ruchtbaarheid aan het protest te geven.

JP Coen protest

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844