Nieuwe buren leren elkaar met feestelijk moment kennen bij bouwlocatie in Obdam

18 juni 2024 13:11
Bron: Gemeente Koggenland

Met een feestelijke ceremonie is gisteren een nieuwe fase van de wijk Tuindersweijde Zuid in Obdam gestart. Naast wethouder Bart Krijnen van de gemeente Koggenland, aannemers en de projectontwikkelaar waren ook nieuwe bewoners van de wijk aanwezig. Zij konden niet alleen zien hoever de voortgang van hun woning is, maar ook alvast kennismaken met de buren.

In de nieuwe wijk van Obdam komen op den duur bijna 500 nieuwe woningen. Ongeveer een kwart van dit aantal aan de oostkant van het dorp wordt in de eerste fase gebouwd. Dit zijn vooral energiezuinige koopwoningen voor bewoners tussen de 24 en 70 jaar oud. Hierbij komt ook een zogenaamd ‘knarrenhof’ voor mensen van 55 jaar en ouder.

‘Absolute aanwinst voor Obdam en Koggenland’

Gisterenmiddag konden de nieuwe bewoners van de wijk vieren dat er een nieuwe fase van het plan is gestart. Dat leverde veel blije gezichten op, ziet ook wethouder Krijnen: “Het blijft mooi om te zien als toekomstige bewoners met een grote glimlach bij de bouwplaats van hun nieuwe woning staan.”

Volgens de wethouder wordt er al vele jaren over de bouw van de wijk gesproken. “En nu herrijzen de eerste woningen”, gaat hij verder. “Fijn voor de hier aanwezige eigenaren, naast het feit dat deze woningen een absolute aanwinst zijn voor Obdam en Koggenland. Dit feestelijke moment markeert de ontwikkeling van een prachtige wijk en verrijking van het dorp.”

Oplevering in 2025

Ondanks de vele regen van de afgelopen weken vordert de bouw van de eerste fase gestaag. De gemeente Koggenland verwacht dat de eerste woningen voor het tweede kwartaal in 2025 opgeleverd zijn. Binnenkort starten de projectontwikkelaars en aannemers met fase twee.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844