Nieuwe huizen in Hauwert in 2024

23 december 2022 14:00
Nieuwe huizen in Hauwert

Deze week is er een overeenkomst getekend voor woningbouw in Hauwert. Het gaat om de ontwikkeling van elf woningen. Eén woning is gelegen aan de Heemraad Witweg en tien woningen tegenover Tuinstraat 1 en 3. Wethouder Jeroen Broeders tekende namens de gemeente Medemblik. “Het heeft flink wat voeten in de aarde gehad maar ik ben erg blij dat we weer een belangrijke stap gezet hebben voor Hauwert. Ook daar is het bouwen van nieuwe woningen erg belangrijk.”

Het project bestaat uit elf koopwoningen, waarvan een vrijstaande woning met schuur, een rij met vijf woningen, een rij met drie woningen en twee woningen onder 1 kap. Het plan voldoet aan de gemeentelijke kaders, draagt bij aan de woningbouwopgave in Hauwert en voorziet in de behoefte van betaalbare woningen. Het is de verwachting eind 2023 te starten met de verkoop en bouw. Het dorp en omwonenden zijn betrokken bij de planontwikkeling.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844