Nieuwe zorgopleiding in Lindendael

10 mei 2022 09:31
Lindendael

Opgeleid worden tot Verzorgende IG of Verpleegkundige is binnenkort ook mogelijk in het Hoornse verpleeghuis Lindendael. In augustus start er een praktijkgerichte MBO opleiding. Een gezamenlijk initiatief van Omring, het Horizon College en het ROC Kop van Noord-Holland.

“We weten allemaal dat de komende jaren het aantal senioren enorm gaat groeien. Een klein deel van deze senioren zal ook zorg nodig hebben. Hoe gaan we dat straks allemaal doen met minder mensen die zorg kunnen leveren?” aldus Agnes Glas, locatiemanager van Lindendael. “In elk geval willen we zoveel mogelijk mensen een zorgopleiding aanbieden. Je weet in ieder geval zeker dat je daarmee werk hebt in de toekomst.

Praktijk en theorie met elkaar verweven

” In de opleiding zit de praktijk en de theorie heel erg dicht bij elkaar. “Hierdoor kan de opleiding tot Verzorgende IG in twee jaar worden gedaan en de opleiding tot Verpleegkundige in drie jaar. Alle lessen zijn in Lindendael. Hierdoor kun je ’s middags leren hoe je bloeddruk moet meten bij een patiënt en kun je het de volgende dag in de praktijk doen.” leerlingen krijgen in het eerste jaar een stagevergoeding van 200 euro en vanaf het tweede jaar salaris. Leerlingensalarissen liggen daarbij 10% boven het minimumloon. Ook is er garantie op een baan.

Aanstaande donderdag is er om 19.30 een open avond in Lindendael. Tijdens de avond zal meer informatie worden verstrekt over de nieuwe opleiding en is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Verpleeghuis Lindendael is gevestigd aan de Koepoortsweg 35 in Hoorn.

Uitzending – 7 mei 2022

Opgeleid worden tot Verzorgende IG of Verpleegkundige is binnenkort ook mogelijk in het Hoornse verpleeghuis Lindendael. Beluister het interview met locatiemanager Agnes Glas hierover.

Nieuwe zorgopleiding in Lindendael

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405