Nieuwjaarsborrel Stede Broec: “Ga opzoek naar verbinding”

6 januari 2023 18:00
Door Erik Bout

Met een combinatie van humor en ernst blikte Burgemeester Wortelboer terug op een bewogen jaar. Met name op de grote impact die de Russische inval in Oekraïne had op Stede Broec en de reactie daarop van de StedeBroecers, die spontaan hun huis en harten openstelden om de vluchtelingen op te vangen. 2022 was ook het jaar van de gemeenteraadsverkiezingen. Een nieuwe raad en een record: als eerste in Westfriesland had Stede Broec haar college met (nieuwe) wethouders Thijs Visser, Nico Slagter en Martien Krijger gereed. 

Er werd ook vooruitgeblikt. 2023 wordt een jaar vol ambities en uitdagingen en ambities volop. Er moet meer gebouwd worden, want ook al vordert de realisatie van de nieuwe wijk Waterweide gestaag, er moeten ook nieuwe locaties worden gepland, bijvoorbeeld met flexwoningen voor starters en spoedzoekers. Ook de huisvesting scholen verdient de grootst mogelijke aandacht.

Kortom: in 2023 moeten de handen ineen geslagen. Daarbij staat Stede Broecse samenwerking in verbinding centraal. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405