Nina zag ontvoering Spanbroek gebeuren: “Met harde schreeuw auto ingeduwd”

27 mei 2023 12:35
Bron: NH / Rosanne van de Veen

Het is de ’talk of the town’ vanmorgen, de ontvoering van een man gister op klaarlichte dag in het centrum van Spanbroek. Nina was gisteren aan het werk in een kledingwinkel, toen ze alles in een flits zag gebeuren. 

“Ik denk gebeurt dit nou echt?”, vertelt Nina over de ontvoering. Ze was aan het werk in de kledingwinkel aan de Herenweg. Rond kwart over twee zag ze de ontvoering in een flits gebeuren. Een man wordt hardhandig van straat geplukt en meegenomen. “Hij had hem bij zijn armen vast en bij zijn middel heel stevig. Er liep nog een tweede man bij die het in het gareel hield. Hij kon geen kant op.”

Ook winkelier Marcel krijgt wat mee van de ontvoering. “Ik was bezig in de winkel, en ik dacht nog: wat een geschreeuw is dat. En toen ik ging kijken, waren ze al weg. Het is blijkbaar heel snel gegaan”, vertelt hij. “Met een hele harde schreeuw werd hij de auto in geduwd”, zegt Nina. 

“Met een hele harde schreeuw werd hij de auto in geduwd”

Nina – verkoopster kledingwinkel

Doordat het allemaal zo snel gebeurde, weet Nina niet in wat voor auto hij precies is ingeduwd. “Ik denk een Volkswagen, maar daar zijn er zoveel van.” Ze herkenden de mannen in ieder geval niet, ook hoorde ze niet of er wat is gezegd tussen de mannen en wat voor taal ze spraken. 

In het kleine dorp hangt het niet helemaal vol met camera’s, zoals in een stad. “Ik weet dat er één camera is, en dat dat beeld ook op social media gedeeld is”, vertelt Marcel. 

Vrijgezellenfeest? 

De politie verspreidt vannacht een foto van de ontvoerde man. In reacties op Facebook wordt gegrapt over een mogelijk vrijgezellenfeest. Maar zegt een politiewoordvoerder: “We verspreiden niet zomaar midden in de nacht een foto.” Winkeliers die bewakingsbeelden hebben gezien, zijn ervan overtuigd dat de man niet vrijwillig meeging.

“We zeggen wel eens gekscherend: gebeurt er hier maar eens wat. Maar dit is niet de bedoeling”

Marcel – winkelier

De politie zegt dat er volledige urgentie is, maar weet nog weinig. “We tasten echt in het duister en maken ons ernstig zorgen over de man”, stelt de politie. 

Gesprek van de dag

In het kleine en altijd rustige Spanbroek zijn ontvoeringen normaal niet aan de orde van de dag. “Het was op zijn zachts gezegd bijzonder om te zien gebeuren. Zoiets zie je hier natuurlijk nooit in Spanbroek”, vertelt Nina.

Marcel merkt dat het het gesprek van de dag is. “Elke klant die binnenkomt, heeft het er eigenlijk over. Er gebeurt hier nooit iets, dus dan is het gelijk groot nieuws.”

“We zeggen wel eens gekscherend: gebeurt er hier maar eens wat. Maar dit is niet de bedoeling. Ik kan wel zeggen dat we ontdaan zijn.”

De ontvoering houdt ook burgemeester Gerard van den Hengel vandaag bezig. “Ik ben erg geschrokken, leef mee en hoop op een goede afloop.”

De politie is op zoek naar getuigen of mensen die meer informatie hebben over deze ontvoering. Zij kunnen zich melden via Meld Misdaad Anoniem of het reguliere nummer 0900-8844

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844