Nog een West-Fries songfestival nummer?

15 mei 2022 17:58

Het songfestival had er dit jaar heel anders uit kunnen zien. Marc Schouten en Fons Flotman, bekend van de West-Friese band Momentum hadden namelijk een gooi gedaan naar een nieuw songfestival nummer. In het WEEFF Café legt Fons Flotman uit hoe dat in zijn werk ging.

“Ik had nog een half nummer liggen” vertelt Fons. Samen met Marc maken ze niet alleen de muziek voor Momentum, maar doen ze ook andere muzikale dingen. Waaronder dus een half afgemaakt nummer afmaken en insturen. Het nummer “Untill the light” werd afgeschreven, ingespeeld en opgestuurd. 

Fons gaf wel aan dat hij weinig hoop had om door de voorrondes te komen. “Je moet namelijk aan heel wat eisen voldoen”. Zo mag het lied niet langer dan 3 minuten duren en moet het een hard einde hebben. 

Joost stelde nog de vraag of Marc en Fons de gekte van het songfestival wel aan hadden gekund als ze wel door waren gegaan. “We zijn nuchtere jongens, dat kwam wel goed” vertelde Fons.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405