Nog geen verdachte aangehouden voor explosie in Hoorn, nieuwe getuigenoproep

15 mei 2023 12:15
Bron: NH Nieuws / Michiel Baas

De politie heeft nog geen aanhouding verricht naar aanleiding van de explosie bij een woning aan de Boogschutter in Hoorn. Vorige week donderdag was een harde knal te horen. Dit is vermoedelijk ontstaan door zwaar vuurwerk. De politie roept mogelijke getuigen nogmaals op zich te melden.

Nadat er in de nacht van woensdag op donderdag een harde knal te horen was aan de Boogschutter zaten buurtbewoners rechtop in bed. Bij een ontploffing raakten de voordeur en brievenbus van een woning zwaar beschadigd. De bewoners waren die nacht niet thuis, en verder raakte niemand gewond.

De politie heeft vorige week een onderzoek ingesteld en riep mogelijke getuigen op zich te melden. Hierbij werden ook camerabeelden opgestuurd, die momenteel onderzocht worden. In een reactie aan WEEFF vertelt een politiewoordvoerder dat er nog niemand is aangehouden voor de vernielingen. Ook is er vooralsnog geen signalement van een verdachte.

Het onderzoek naar de ontploffing in Hoorn wordt voortgezet, en daarbij roept de woordvoerder van de politie eventuele getuigen opnieuw op om zich te melden.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405