Nóg meer feest: volgepakte sporthal eert olympisch kampioene Irene Schouten

26 februari 2022 15:53

Alsof het met een bordesscène en een rondtour door ‘haar’ Wervershoof nog niet genoeg was: een volgepakte sporthal De Dars heeft gistermiddag olympisch schaatskampioene Irene Schouten gehuldigd. Zeker zeven- tot achthonderd dorpsgenoten zongen haar luidkeels toe. 

Huldiging Irene Schouten in Wervershoof

Het ‘sporthalfeestje’ was gisteren het slotstuk van een grootscheeps eerbetoon aan het succes van de jonge West-Friese schaatskoningin. En feest was het. Nadat Schouten zelf haar eerste stappen naar binnen zet, staat de hele zaal op en klinkt er een luid applaus. 

De zaal stroomde vlak voor de huldiging vol. Niet alleen met lokale fans van Irene Schouten, maar ook met scholieren en jonge schaatstalentjes. 

Lovende woorden

De hele huldiging klinken er lovende woorden voor Irene Schouten. Niet alleen van de sportwethouder, maar ook van de oude schaatsclub van de West-Friese en zelfs Schoutens broer neemt kort het woord om zijn ‘gouden’ zus toe te spreken. En tussendoor klinkt steevast hard applaus. 

Bekijk hier een sfeerreportage van de huldiging in sporthal De Dars. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405