Noodgeval van Goldband is WEEFF Top Favoriet

1 augustus 2021 18:12

Ietwat absurdistische pop met een elektronisch randje, dat vat de muziek van de Haagse band Goldband samen. Hun debuutalbum is aanstaande, een maand geleden kwam nieuwe single Noodgeval vast uit. Het is de nieuwe WEEFF Top Favoriet!

Vooral op het podium maakte de band al vaak furore. Met toen pas één single op zak stonden de jongens in 2019 al geprogrammeerd op Lowlands. Met hun soms subtiel dubbelzinnige teksten wist de band de afgelopen twee jaar al een select publiek aan zich te binden, met een tweetal EP’s. 13 augustus komt het debuutalbum eindelijk uit.

De release van die plaat wordt, als corona het toelaat, groots gevierd met een eerste echte clubtour. 16 oktober trappen ze de tour af in thuishonk Den Haag, om in december over de grens af te sluiten in Antwerpen. Want ook in Vlaanderen doet de band het verrassend goed. Naast Antwerpen passeert hun tour ook de Vlaamse stad Leuven, daarnaast zou de band deze zomer op het geannuleerde Pukkelpop spelen.

Beluister alle WEEFF Top Favorieten in onze Spotify lijst!

Noodgeval van Goldband, of alle andere oud WTF’s terugluisteren? Abonneer je dan nu op onze WEEFF Top Favoriet Playlist op Spotify.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405