Noodopvang voor 225 asielzoekers op parkeerterrein Zuiderzeemuseum Enkhuizen

21 oktober 2022 14:01
Bron: NH Nieuws / Maarten Edelenbosch

Op het parkeerterrein van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen komt een noodopvang voor ruim tweehonderd asielzoekers. Per december komen op het terrein komen meerdere paviljoens die wind- en winterhard zouden zijn. Het gaat om gezinnen die nu nog in Bergen worden opgevangen.

Parkeerplaats Enkhuizen

De crisisopvang, waar tijdelijk 225 asielzoekers gehuisvest kunnen worden, komt aan de Sluisweg. Vanaf 1 december kan de groep daar terecht.

Burgemeester Eduard van Zuijlen laat weten dat zijn stad deze groep gaat helpen om ‘onder menselijke omstandigheden de start van hun asielprocedure af te wachten’. “Het is triest dat crisisopvang nodig is”, zegt Van Zuijlen. “Maar mensen in de kou laten slapen komt in ons Enkhuizer woordenboek niet voor.”

De groep asielzoekers die tijdelijk in Enkhuizen wordt opgevangen is grotendeels al bekend, laat de veiligheidsregio Noord-Holland Noord weten. Het gaat voornamelijk om gezinnen die momenteel in de noodopvang in Bergen verblijven. Die noodopvang sluit op 1 december.

De paviljoens op het parkeerterrein zullen er tot maart 2023 blijven staan, daarna heeft het museum het parkeerterrein weer nodig voor eigen gebruik.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405