Obdammer (26) blijft langer vastzitten voor invoer van softdrugs

1 december 2021 14:46

Een 26-jarige man uit Obdam, die wordt verdacht van betrokkenheid bij de invoer van hasj en hennep uit Spanje, blijft langer vastzitten. Dat heeft de rechtbank van Alkmaar vanmiddag besloten.

De Obdammer werd afgelopen mei aangehouden na invallen van de douane op bedrijventerrein Het Braken in Obdam. De FIOD (Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst) doorzocht die dag meerdere panden, woningen en vrachtwagens. In één van die doorzochte vrachtwagens werd de softdrugs aangetroffen. 

Lees ook: Dopedam? Opnieuw veel drugs en wapens gevonden in Obdam

De man is vooralsnog de enige verdachte die rondom deze zaak is aangehouden. Het Openbaar Ministerie is nog wel op zoek naar enkele mede-verdachten, zo bevestigt een woordvoerder aan NH Nieuws. 

Het OM onderzoekt momenteel nog wat er zich precies heeft afgespeeld. Op 29 november is de volgende zitting in de rechtbank van Alkmaar. De Obdammer blijft de aankomende tijd in ieder geval nog vastzitten. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405